avocado-taart
avocado-taart

Avocado taart

By Bo Avocado  ,

november 4, 2015

Taart eten zonder je schuldig te voelen!!! Wie wil dat nou niet?!
De groene kleur zal sommige mensen afschrikken, maar geloof me; iedereen is meteen verkocht als ze een hapje geproefd hebben!
Avocado-taart in de morgen, avocado-taart in de middag, het is altijd tijd voor deze taart taart taart, heerlijk!
(Tip: weet je van te voren al dat iemand een enorme zeikerd is en waarschijnlijk gaat weigeren om te proeven als hij/zij de groene taart heeft gezien; doe een blinddoek om en laat eerst proeven - succes gegarandeerd).

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 20 mins

Ingredients

Voor de bodem:

65gr amandels

65gr paranoten

150gr gedroogde dadels

2tl kokosolie (gesmolten)

50gr kokosrasp

Voor de vulling/bovenkant:

5 avocado's

2 citroenen

150gr (biologische) honing

vanillestokje

150gr kokosolie (gesmolten)

Directions

1Doe de amandelen, paranoten en dadels in een bakje met water, laat dit een tijdje staan.

2Doe de noten en dadels in een keukenmachine. Giet hier de kokosolie en het kokosrasp bij.

3Vet een ronde springvorm in.

4Doe het notenmengseltje in de springvorm en druk dit met een lepel aan.

5Zet de springvorm ongeveer 20 min in de vriezer.

6Begin dan aan de vulling.

7Doe het vruchtvlees van de avocado's in een kom en voeg het citroensap toe.

8Voeg de gesmolten kokosolie en de vanille (uit het stokje 'geschraapt') toe.

9Zelf heb ik het met een handmix gemixt, maar ook dit kan in de keukenmachine of met een staafmixer gemengd worden.

10Haal je bodem even uit de vriezer en giet je vulling eroverheen (in de springvorm).

11Zet vervolgens nog 45 minuten in de vriezer en zet de springvorm daarna in de koelkast.

12Zelf had ik een te grote springvorm gebruikt waardoor de avocadotaart heel laag was gebleven, ik heb toen punten gesneden en dit boven op elkaar gelegd zodat je toch nog een 'taartpunt'-effect kreeg.

13Als tip raad ik je dus aan een kleinere springvorm te gebruiken!

14Als je de taart serveert kun je er nog wat kokosrasp overheen doen.

15Eetsmakelijk!

Ik maak dit recept binnenkort nog een keer in een kleinere springvorm.

00:00

2 Reviews

jim

september 12, 2016

Afgelopen weekend deze taart gemaakt. Hij is verrassend fris, super lekker en makkelijk te maken. Ik had op je aanraden een kleinere springvorm genomen. Bij mij was de avocado laag niet te slap uitgevallen. Precies goed eigenlijk. Lekker!!!
Bedankt voor je recept

Lisa

december 1, 2015

Taart ziet er super uit! Hoe bouw je de taart precies op uit verschillende lagen? Uit mijn ervaring is de avocado substantie soms best wel slap..

All fields and a star-rating are required to submit a review.