Avocadofrietjes
Avocadofrietjes

Avocadofrietjes

By Bo Avocado  ,

februari 26, 2016

Superlekkere avocadofrietjes. Leuk voor bij de borrel, op een verjaardag of gewoon als snack tijdens het netflixen! Het krokante korstje met wat pit (dankzij de chilivlokken) zorgt voor een lekkere bite. Onze groene vriend wordt in de oven iets harder, maar de smaak van avocado is nog steeds aanwezig. Lekker met een zelfgemaakte yoghurtdip of zelfgemaakte salsa.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: ongeveer 18

Ingredients

2 avocado's

bloem

2 eieren (geklutst)

paneermeel

chilivlokken

paprikapoeder

peper

zout

bakspray

100ml yoghurt

koriander

platte peterselie

1 teentje knoflook

Directions

1Verwarm de oven voor op 180graden.

2Snijd de avocado in partjes.

3Pak drie schaaltjes; doe in de ene bloem, in de ander de geklutste eieren en in de derde paneermeel. (Doe gewoon een beetje bloem en een beetje paneermeel in de schaaltjes, je kunt altijd toevoegen!)

4Voeg aan de paneermeel de chilivlokken en de paprikapoeder toe.

5Haal een avocadostukje door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de paneermeel heen.

6Doe dit met alle stukjes.

7Leg dit op de bakplaat (op bakpapier), spray wat bakspray over de partjes heen.

8Strooi wat peper en zout eroverheen.

9De bakplaat kan nu twaalf minuten de oven in (ongeveer na zes minuten omdraaien).

10Doe de yoghurt in een schaaltje, voeg de geperste knoflook toe.

11Snijd de koriander en de platte peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de yoghurt.

12Haal de avocadofrietjes uit de oven, serveer het in een leuke schaal.

13Dip-se!

Bron: Tasty

Voeg in plaats van chilivlokken bijvoorbeeld komijnzaad toe.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.