Een wat minder gezonde -maar o zo lekkere- avocado taart. Deze taart is prima te serveren op feestjes en leuke bijeenkomsten waar (een beetje) gesnackt mag worden. Zorg ervoor dat als je proeft, je met meerdere mensen bent... anders zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat je de taart helemaal in je eentje op eet.
Het is een wat machtige, romige taart; een echte aanrader. En voor de stiekeme meegluurders die eigenlijk helemaal geen avocado lusten: JE PROEFT DE AVOCADO NIET.
Prep: 5 mins
Cook: 10 mins
Ingredients
125ml (plantaardige)boter
1/4 tl zout
160gr bloem
65gr (riet)suiker
65gr cacao poeder
1/2 tl vanille extract
1 el melk
2el kokosolie
160gr chocolade
2 avocado’s
85ml agave siroop
1tl vanille
Directions
1Verwarm de oven voor op 180graden
2Mix de boter, zout, bloem, suiker, cacaopoeder, vanille en melk
3Doe het mengel in een bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
4Zet de bakvorm 10-15min in de oven.
5Smelt ondertussen de chocolade met de olie (au bain marie).
6Mix de avocado's , agave siroop, gesmolten chocolade, vanille extract.
7Laat de bodem even afkoelen, giet het avocadomengsel in de bakvorm (over de bodem heen)