flatbread met avocado en ei
flatbread met avocado en ei

Flatbread met avocado en ei

By Bo Avocado  ,

januari 17, 2016

Een echte aanrader is de combinatie van ei en avocado! Dit gerecht is eigenlijk op verschillende momenten van de dag te eten en je kunt het aanvullen met wat je ook maar wilt. Ik raad je aan om alles helemaal zelf te maken, maar als je haast hebt (of gewoon lui bent..) kun je ook pitabroodjes als basis ondergrond gebruiken. Dus verras je vrienden op je slaapfeestje met dit lekkere recept als onbijtje, je studiegenoten/collega's met dit lekkere recept als lunch of trakteer jezelf op dit heerlijke tussendoortje na het sporten bijvoorbeeld! Succes gegarandeerd!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 6

Ingredients

250 gr. bloem

250 gr. griekse youghurt

1/2 tl. zout

1/2 tl. bakpoeder

2 avocado's

cherrytomaatjes

citroensap

knoflook

6 eieren

Directions

1Doe de bloem, yoghurt, zout en het bakpoeder in een kom. Kneed dit met je handen of met een keukenmachine.

2Verdeel het deeg in ongeveer 6 delen en rol ze uit. Vervolgens kun je ze in de pan bakken of grillen.

3Prak ondertussen de avocado's fijn & voeg wat zout, peper en knoflook toe.

4Snijd de tomaatjes in plakjes.

5Smeer de flatbreads in met het avocadomengsel en besprenkel met wat citroensap.

6Verdeel de tomaatplakjes over de besmeerde flatbreads.

7Bak vervolgens de eieren.

8Leg de gebakken eieren bovenop.

9Eetse!

Je kunt natuurlijk ook 6 x flatbread maken en maar 2 eieren gebruiken en op de overige flatbread iets anders smeren.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.