

Mini burgers met guacamole
By Bo Avocado Hoofdgerechten, Vegetarisch
november 17, 2015
Vers gemaakte broodjes met miniburgers en guacamole. Je 'stoute hamburger met friet'-avond kan op deze manier toch nog redelijk gezond zijn. Lekker met zoete aardappelfrietjes!
Ik vond het zelf ook erg leuk om zelf broodjes te maken. Tegenwoordig is er van alles en nog wat toegevoegd aan de broodjes die je in de supermarkt koopt, dus ik dacht; dat kan vast anders. De broodjes waren zwaar en stevig, het vulde erg goed.
- Prep: 10 mins
- Cook: 25 mins
Directions
1Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
2Meng in een kom: volkorenmeel, zout en bakpoeder.
3Voeg de griekse yoghurt en water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
4Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er ronde bollen van.
5Leg dit op een bakpapier beklede bakplaat.
6Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee.
7Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
8Als de bollen in de oven zitten kun je beginnen aan de burgertjes.
9Doe 500gr gehakt in een kom, voeg de kruiden en het ei toe.
10Kneed alles tot een geheel en maak er kleine burgertjes van.
11Bak de burgertjes aan beide kanten ongeveer een kwartier (op laag/middelmatig vuur).
12Laat de broodjes even afkoelen, snijd ze horizontaal open.
13Doe de kaas, gebakken ui, burgertje en wat guacamole op het broodje.
14Dit kan gewoon in een volgorde die je zelf prettig vindt.
15Guacamole is weer eens wat anders dan vette mayo of suikervolle ketchup.
16Geniet x!
Je kunt heerlijke zoete aardappelfrietjes toevoegen.
Ik heb een zoete aardappel in reepjes gesneden en dit in een beetje olijfolie gebakken.
(Wil je liever witte broodjes? Dan kun je ook die niet-volkorenmeel nemen, let wel op: snelle koolhydraten, dus waarschijnlijk later op de avond weer honger 😉 ! )